Blog

Már közös dokumentumokat is tudunk készíteni az ASUSTOR NAS-okon

A NAS-nak már régóta nem csak egy tárolószerver szerepét kell játszania. A vásárlók már elvárják, hogy a tárolt adatokkal kapcsolatos feladatokra is megoldást találjanak, ezzel maximálva a beruházásuk értékét. Hibát követ el az, aki az üzembe helyezem és elfelejtem mentalitással közelít a NAS-hoz, hiszen például a NAS együttműködési platformként is használható egy munkacsoporton belül.

Az eszközeink sokfunkciósak. Egy telefon sem telefon csupán, gyakorlatilag egy mini számítógép és egy profi fényképezőgép ötvözete. Pont, ahogyan a telefonunk esetében, a NAS sem csak egy fájlszerver, hanem egy multifunkciós adattároló.

Két jelentős előnyt tudjuk kiemelni, ha a vállalati NAS-t csoportmunkára fogod be. Először is – ha ez fontos – akkor a hálózati forgalmat az internetről a belső hálózatra tudod átirányítani – ahol a NAS is dolgozik. A munka nem függ az internettől, például elérhető-e az vagy sem.

Másrészről az adatok nem mennek végig a világhálón, mindvégig a vállalkozás rendszerén maradnak. Nem láthatók az internetszolgáltatók vagy más szervezetek számára, talán ez egyes ügyfelek esetében pozitívum.

A különféle felhőszolgáltatások, amelyek alkalmasak lehetnek csoportmunkára, sem egyöntetűen elfogadottak, sokan aggódnak az adatbiztonságért velük kapcsolatban. A helyi NAS könnyebben kezelhető, átláthatóbb és talán megbízhatóbb is némely vásárló számára.

Az ASUSTOR ennek érdekében örömmel tudatja, hogy az OnlyOffice támogatást nyert az ASUSTOR NAS-okon. Az OnlyOffice egy külső programcsomag, amely kezelni tudja a párhuzamos szerkesztést, azaz a csoportmunkát. Az OnlyOffice integrálható a NextCloud-hoz vagy az OwnCloud-hoz, így könnyedén összedobható egy házon belüli együttműködési platform.